Skat bremser natfærge mellem Frederikshavn og København

  0
  REKLAMA

  Firkantede skatteregler forhindrer, at DFDS-færgen fra Oslo må samle passagerer op i Frederikshavn og sejle dem videre til København eller retur samme vej.

  “Et skib, der er registreret i Dansk Internationalt Skibsregister (DIS), må ikke transportere passagerer mellem danske havne, mens en sådan begrænsning ikke gælder for skibe registreret i Skibsregisteret (DAS). Registrering i DIS er en forudsætning for, at der kan ske beskatning i henhold til den såkaldte DIS-skatteordning. Dette vil ikke gøre sig gældende, hvis skibet er registreret i DAS, hvorimod det vil være muligt for et skib registreret i DAS at transportere passagerer mellem to danske havne.”

  Det oplyser Søfartsstyrelsen ifølge Søfart, og det betyder, at det ikke er muligt for DFDS-færgen fra Oslo at samle passagerer op i Frederikshavn og tage dem med videre til København om natten. Medmindre rederiet altså er villige til at acceptere et skattesmæk. Det koster nemlig en skatteafgift. Til gengæld er der ingen begrænsning på, hvor mange gange man kan skifte imellem DIS og DAS.

  Flere politikere har givet udtryk for, at de synes, at reglerne er ulogiske, men ifølge Søfart er der ikke noget, der tyder på, at transportminister Benny Engelbrecht (S) har planer om at lave om på reglerne.

  (Visited 5 times, 1 visits today)

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here