MSC trækker certifikat til Atlanto-Skandinaviske sild og blåhvilling

0
REKLAMA

Fra det nye år vil der ikke længere være et blåt MSC-mærke på Atlanto-Skandinaviske sild og blåhvilling, da MSC ikke længere mener, producenten lever op til den rette standard.

– Det faktum, at kyststaterne, der i fællesskab forvalter bestandene, ikke har været i stand til at blive enige om en fordeling af kvoterne, er skuffende. Når et fiskeri ikke lever op til MSC’s krav til bæredygtigt fiskeri, skal det heller ikke certificeres.

Det er ifølge Linnéa Engström, programdirektør for MSC i Skandinavien og Østersøregionen, forklaringen på, at Atlanto-Skandinaviske sild og blåhvilling ikke længere kan bære det blå MSC-mærke. Det skriver Fiskeritidende. Det betyder, at fiskene fra den 30. december suspenderes fra bæredygtighedscertificeringen, og de kan således ikke længere sælges som ‘MSC-certificeret’.

Suspensionen berører otte certifikater, der dækker fiskeriet fra kyststater som EU, Norge, Island, Rusland, Færøerne, Grønland og Storbritannien. 

(Visited 3 times, 1 visits today)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here