DPPO: Brexit betyder sandsynligvis dårligere vilkår

0
REKLAMA

Næsten uanset udfaldet af Brexit vil det blive dyrere og dårligere at være fisker i Nordjylland, vurderer DPPO.

Overalt i EU krydses der fingre for, at EU og Storbritannien får enderne til at mødes og får forhandlet en aftale om Brexit på plads inden deadline ved årsskiftet. Igennem længere tid har det ikke set lovende ud, men stort set uanset resultatet frygter direktør for Danmarks Palagiske Producentorganisation, Esben Sverdrup-Jensen, at det bliver sværere at være nordjysk fisker.

– Vi kommer til at sejle noget længere, bruge mere tid på at fange de samme fisk, fisken får ikke den samme kvalitet, som den har i dag, så det bliver dyrere og dårligere at være fisker, siger han til TV 2 Nord.

Et af de helt store knudepunkter i forhandlingerne er netop EUs ret til at fiske i britisk farvand. Her står de to parter langt fra hinanden, og i midten af november anklagede de hinanden for ikke at være rimelige og retfærdige nok i deres tilgang til forhandlingerne. Hvis der ikke er forhandlet en aftale på plads ved årsskiftet, resulterer det i et såkaldt hard Brexit, hvor Storbritannien forlader EU uden en aftale.

(Visited 4 times, 1 visits today)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here