Tilbagekøb af aktier for 10 milliarder skudt i gang hos Mærsk

  0
  Mærsk container. Foto: Mærsk.
  REKLAMA

  1. december påbegynder Mærsk tilbagekøbet af egne aktier for 10 milliarder kroner som annonceret midt i november.

  Da Mærsk midt i november præsenterede sit regnskab for tredje kvartal, annoncerede shippingmastodonten, at et tilbagekøb af egne aktier for cirka 10 milliarder kroner ville blive skudt i gang grundet et godt økonomisk resultat. Første etape af tilbagekøbet begynder i dag, 1. december 2020 og løber til slutningen af april i 2021, hvor der i alt skal hentes aktier hjem for 3,3 milliarder kroner.

  Den resterende del af tilbagekøbet på 6,6 milliarder kroner sker efter en generalforsamling i marts 2021. Det er anden gang på halvandet år, at Mærsk foretager et tilbagekøbsprogram. Det seneste blev påbegyndt i juni 2019 og blev afsluttet tidligere i år. Mærsk skriver i en pressemeddelelse, at rederiet med købet blandt andet vil justere kapitalstrukturen i selskabet.

  Mærsk leverede på trods af Covid-19 et positivt regnskab for tredje kvartal 2020. Selvom omsætningen for perioden faldt 1,4 procent til 621 milliarder kroner, men overskuddet for perioden var på 5,8 milliarder kroner, hvilket var en markant stigning fra samme periode sidste år, hvor overskuddet lød på knap 3,3 milliarder kroner.

  (Visited 4 times, 1 visits today)

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here