Mogens Jensen trækker sig som minister

0
REKLAMA

Minister for fødevarer, fiskeri, ligestilling og nordisk samarbejde, Mogens Jensen (S), trak sig onsdag formiddag efter længerevarende politisk pres.

Det blev fra flere sider kaldt en kontroversiel beslutning at bede landets minkavlere om at slå alle sine mink ihjel, og efter pres fra offentligheden, oppositionen og Socialdemokratiets politiske bagland har ministeren for fødevarer, fiskeri, ligestilling og nordisk samarbejde, Mogens Jensen (S) trukket sig fra sin post.

– For at jeg som minister skal kunne varetage mit hverv, er det afgørende, at jeg har den fornødne tillid i Folketinget. Ikke mindst i en situation, hvor mit ministerium står over for den store opgave, det er at sikre en grøn klimaomstilling af dansk landbrug. Da jeg har den klare vurdering, at jeg ikke længere har den tilstrækkelige opbakning blandt et flertal af Folketingets partier, har jeg i dag meddelt Statsministeren, at jeg ønsker at udtræde af regeringen, siger Mogens Jensen i en pressemeddelelse.

Hvad der startede kontroversielt udviklede sig til at være decideret ulovligt, da det viste sig, at der ikke var lovhjemmel til at bede minkavlerne slå deres minkbesætning ihjel. Generelt har regeringen fået kritik for hele sin håndtering af sagen om de mange aflivede mink, og det adresserede Mogens Jensen også i meddelelsen om sin fratræden.

– Jeg oversender i dag mine redegørelser for dels forløbet omkring beslutningen om at aflive alle mink i Danmark og dels de tiltag der konkret er taget for at standse smittespredningen på minkfarme siden udbruddet i juni måned. Om den første redegørelse vil jeg sige, at det her klart fremgår, at mit ministerium har begået fejl i forbindelse med, at regeringen meldte beslutningen ud om at aflive alle mink i Danmark. Det har jeg tidligere beklaget. Det beklager jeg igen og tager ansvar for. Særligt beklager jeg det over for de mange minkfarmere, som har stået og står i en meget ulykkelig situation, siger han og fortsætter:

– Om den anden redegørelse vil jeg sige, at den bekræfter, at de forskellige skridt mit ministerium har taget siden juni i forhold til at bekæmpe coronasmitten på minkfarmene, hver for sig bygger på klare sundheds-og veterinærfaglige anbefalinger. Med dette har der kun været et formål: nemlig at standse Covid-19-smitten i og fra mink, fordi den er en trussel mod folkesundheden.

(Visited 3 times, 1 visits today)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here