Forsvarsminister: Danmark kan ikke klare pirater alene

  0
  Danske Rederier er glade for bidraget fra forsvarsminister Trine Bramsen. Arkivoto: Carsten Lundager, Danske Rederier
  REKLAMA

  Forsvarsminister Trine Bramsen (S) var fredag formiddag til møde med Danske Rederier, og hun vil nu arbejde for at få etableret en koalition mod piratangreb i Guineabugten.

  Selv om dagsordenen med sit ene punkt var til at overskue, var der alligevel meget at tale om, da forsvarsminister Trine Bramsen (S) i dag besøgte TORM i Hellerup. Her mødtes hun med CEO i TORM og formand for Danske Rederier, Jacob Meldgaard, for at tale om sikkerheden for handelsflåden i Guineabugten ud fra Vestafrika.

  Guineabugten anses for at være verdens farligste farvand og tegner sig for 95 procent af alle kidnapninger til søs. Forsvarsminister Trine Bramsen udtrykte bekymring og sagde efter mødet:

  – Jeg prøver at samle opbakning fra mine forsvarsministerkollegaer, for Danmark kan ikke løfte det her alene. Vi bliver nødt til at stå sammen om denne opgave, og det kommer jeg til at arbejde videre for.

  Jacob Meldgaard kvitterede efter mødet for ministerens engagement i sagen:

  – Vi havde et godt og konstruktivt møde med forsvarsministeren. Hun er klart optaget af problematikken og oprigtigt interesseret i at bidrage til at løse den ubehagelige og uholdbare situation, vi som rederier gennem længere tid har oplevet i Guineabugten, siger Jacob Meldgaard, CEO i TORM og formand for Danske Rederier. 

  For knap to uger siden blev tankskibet TORM Alexandra angrebet af pirater i netop Guineabugten. Ingen kom noget til ved angrebet.

  – Den tætte dialog og store opbakning fra regeringen er afgørende i det arbejde, vi nu fortsætter sammen med andre interessenter, for at sikre international opbakning til en yderligere indsats i området, siger Jacob Meldgaard.

  På mødet deltog også adm. direktør i Danske Rederier, Anne H. Steffensen og direktør for sikkerhed, miljø og maritim forskning i Danske Rederier, Maria Skipper Schwenn.

  Ifølge International Maritime Bureau (IMB) var der i 2019 121 kidnapninger i området.

  (Visited 2 times, 1 visits today)

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here