Forsvarsminister mødes med Danske Rederier

  0
  Forsvarsminister Trine Bramsen. Foto: Folketinget
  REKLAMA

  Administrerende direktør i Torm og formand for Danske Rederier, Jacob Meldgaard mødes fredag med forsvarsminister Trine Bramsen (S) for at drøfte de mange angreb i Guineabugten.

  Forsvarsminister Trine Bramsen (S) luftede i sidste uge sin bekymring over et stigende antal af piratangreb i Guineabugten i Vestafrika, og fredag formiddag holder hun møde med formanden for Danske Rederier og administrerende direktør for Torm, Jacob Meldgaard. For nylig blev et af Torms skibe, Torm Alexandra, angrebet i bugten. Hele besætningen slap dog uskadt.

  – Det endte heldigvis godt denne gang, men det var en meget voldsom oplevelse for besætningen. Jeg er derfor glad for, at forsvarsministeren tager sig tid til at høre om den ubehagelige og uholdbare situation, vi som rederier gennem længere tid har oplevet i Guineabugten, siger Jacob Meldgaard ifølge Danske Rederier.

  I Guineabugten har der været en markant stigning i piratangreb og kidnapninger de seneste år. Ifølge International Maritime Bureau (IMB) var der i 2019 121 kidnapninger i området, og for tiden sker 95 procent af alle kidnapninger til søs i netop det område.

  – Vi vil som branche meget gerne bidrage til, at vi kan få skabt bedre sikkerhed i området. Det er uholdbart, at det skal være så risikabelt at sejle i området, så jeg er glad for, at ministeren arbejder for at finde opbakning til en styrket international indsats i Guineabugten. Det ville være et vigtigt bidrag til øget sikkerhed. siger Jacob Meldgaard.

  (Visited 4 times, 1 visits today)

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here