Stift øje på omkostninger sikrer bundlinjen hos Mærsk

  0
  Mærsk container. Foto: Mærsk.
  REKLAMA

  Et overskud i tredje kvartal 2020 på 5,8 milliarder kroner hos Mærsk skyldes i høj en streng kontrol med omkostningerne og fleksibel kapacitetshåndteringen.

  På trods af Covid-19 og et fald i omsætningen leverede Mærsk et positivt regnskab for tredje kvartal 2020. Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse onsdag morgen. Omsætningen for perioden faldt 1,4 procent til 621 milliarder kroner, men overskuddet for perioden var på 5,8 milliarder kroner. Det er en markant stigning fra samme periode sidste år, hvor overskuddet lød på knap 3,3 milliarder kroner.

  – På trods af at de fleste af vores forretninger blev negativt påvirket af Covid-19, har en disciplineret gennemførsel af vores strategi til solid indtjening og vækst i 3. kvartal. Det er samtidig lykkedes os yderligere at integrere og forenkle organisationen i Ocean & Logistics, siger Søren Skou, administrerende direktør i A.P. Møller-Mærsk, i en pressemeddelelse.

  Han understreger samtidig, at på trods af de flotte tal hviler Mærsk ikke på laurbærrene og holder stadig opmærksomt øje med de usikkerheder og udfordringer, pandemien kan skabe i de kommende kvartaler.

  EBITDA for perioden var på knap 14,5 milliarder kroner, og det var primært et resultat af, at Ocean, der trods et fald i volumen på 3,6 procent, øgede indtjeningen med 3,2 milliarder kroner til 11,3 milliarder kroner.

  I årets første tre kvartaler har de gode resultater givet et frit cashflow på næsten 19 milliarder kroner, og det har Mærsk udnyttet til at reducere gælden med over 5,5 milliarder kroner til 67,7 millarder kroner. Samtidig har aktionærer fået udbetalt udbytte, og en række nyindkøb er blevet finansieret.

  (Visited 1 times, 1 visits today)

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here