Mærsks førsteplads er i fare

  0
  Mærsk container. Foto: Mærsk.
  REKLAMA

  Mærsks position som verdens største containerrederi målt på tonnage er truet, vurderer analysebureauet Sea Intelligence.

  Det schweiziske rederi, MSC, er ikke langt fra at fravriste Mærsk pladsen som verdens største containerrederi. Det mener analysebureauet Sea Intelligence ifølge Splash 247. MSC har i de seneste uger købt stort ind af brugte containerskibe og ventes at investere i en serie af 23.000-teu skibe i nær fremtid.

  MSC har været det næststørste containerrederi siden 2004, og i skrivende stund er Mærsk seks procent større end det schweiziske selskab. Med de ordrer, der definitivt er på vej, vil den forskellen om kort tid reduceres til fire procent, og Sea Intelligence vurderer, at afstanden til Mærsk nu er så lille, at der ikke skal ret meget til, før magtforholdet tipper.

  – Det betyder, at hvis MSC gennemfører en enkelt ordre mere af ultra-store skibe til Asien-Europa-ruten, og Mærsk fastholder den nuværende strategi om ikke at investere i yderligere tonnage, så vil MSCs flåde blive størst, lyder analysen fra Sea Intelligence og henviser til, at Mærsk bevidst forfølger en strategi med større fokus på profit end størrelse.

  (Visited 4 times, 1 visits today)

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here