”Den Blå MBA” set fra de studerendes side

  0
  REKLAMA

  I sidste nummer af Maritime skrev vi om ”Den Blå MBA” fra CBS, som uddannelse, men hvordan er det at gennemgå uddannelsen, og hvilke muligheder giver den dig. Hvem ved det bedre end de der gennemgår uddannelsen. Vi har derfor spurgt 3 forskellige studerende om deres syn på uddannelsen. Charlotte Røjgaard der er dansk, Habib Mammadov der er azerbaijaner, og Thomas Damsgaard der er dansk-amerikaner. Charlotte Røjgaard og Habib Mammadov er begge i gang med uddannelsen lige nu, og de vil bestå sammen, i det der er kendt som klassen af 2021. Thomas Damsgaard bestod uddannelsen med klassen af 2017.

  Af Peter Brandi

  Charlotte Røjgaard er uddannet kemiingeniør, M.Sc. og arbejder til dagligt som Global Head of Marine Fuel Services, VeriFuel i København.

  Hvad fik dig til at ønske at få uddannelsen?

  Jeg har i mange år været i en specialist rolle som teknisk chef, så jeg følte, at tiden var kommet til at udvide den ledelsesmæssige del af mine kompetencer.

  Hvad synes du, i store træk, at uddannelsen bibringer dig?

  Udover et fantastisk netværk i industrien, giver uddannelsen en bredt, men dog dybdegående, indsigt i den maritime branche. Opgaverne kan laves med udgangspunkt i eget firma og giver derved en ekstra indsigt i produkt og virksomhed. 

  Hvad synes du om indholdet af uddannelsen, set i forhold til din del af branchen?

  Strategien for mit firma hænger nøje sammen med, hvordan markedet udvikler sig. Derfor er det indblik, som uddannelsen giver i det maritime marked, en gevinst for mit daglige arbejde.

  Er der dele der noget der kan undværes i forhold til det du arbejder med?

  Uanset hvilken branche man arbejder i og uanset hvilket kursus/uddannelse man tager, er der altid dele, som er mere direkte anvendelige end andre. Når det er sagt, er jeg slet ikke i tvivl om at de dele af uddannelsen, som umiddelbart kan virke mindre relevante, vil komme mig til gode på et tidspunkt. 

  Hvordan har du det med den måde uddannelsen er tilrettelagt på, altså parallelt med at du passer dit fuldtidsjob?

  For mig passer modulopdelingen i parallelt forløb med mit fuldtidsarbejde rigtig fint. En uge med fordybning i de specifikke emner efterfulgt af opgaveskrivning – ofte relateret til mit firma – det giver mulighed for både personlig og firmamæssig udvikling.

  Uddannelse kombineret med en fuldtidsstilling stiller store krav til dig, hvordan oplever du det?

  Det er korrekt, at en uddannelse som den blå MBA kræver tid. For mig personligt ville det være umuligt at få tingene til at gå op, hvis ikke jeg havde opbakning fra både min familie og min arbejdsplads. Samtidig må jeg sige, at klassen fungerer rigtig godt. Sammenholdet giver et ekstra boost og styrker motivationen.

  Privat er Charlotte Røjgaard gift, og bruger gerne sin sparsomme fritid på havearbejde, madlavning, venner, familie og boksning.

  Læs hele historien i novemberudgaven af Maritime.

  (Visited 19 times, 1 visits today)

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here