Sort bundlinje hos DFDS i tredje kvartal trods stor passagernedgang

  0
  DFDS Pearl Seaways. Arkivfoto: DFDS.
  REKLAMA

  I oktober oplevede DFDS et fald i antallet af passagerer på 84 procent, og tredje kvartal har på flere fronter været hårdt for det danske rederi, der dog har overskud på 262 millioner kroner.

  I et år hvor mange virksomheder bløder, kan DFDS trods store udfordringer på flere områder varme sig over et overskud på 262 millioner kroner for tredje kvartal af 2020. Det er dog et væsentlig fald fra tredje kvartal sidste år, hvor overskuddet lød på 645 millioner kroner. Det så egentlig opmuntrende ud for DFDS, der blandt andet driver Oslo-båden, i slutningen af juni. Det skriver Ritzau.

  En oplagt del af forklaringen er, at coronarestriktioner har sat store begrænsninger på virksomheden, og som i sensommeren kostede DFDS tre ud af fire rejsende. Det har betydet et fald på en femtedel af omsætningen i kvartalet svarende til 3,6 milliarder kroner. I juni fyrede DFDS 650 af sine i alt 8500 ansatte. På trods af den svære periode kan topchef Torben Carlsen glæde sig over rederiets færgeruter, som har vist sig at være relativt modstandsdygtige. Her var fragtmængderne på niveau med sidste år.

  – Vores fragtnetværk har som forventet vist sig at være meget robust. Vi fortsætter tilpasningen af driften til ændringer i markedet og Brexit, siger han.

  (Visited 4 times, 1 visits today)

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here