Seks fartøjer indgår i udvidet forsøgsfiskeri med Excluder

0
REKLAMA

Sidste år stod Danmarks Pelagiske Producentorganisation i spidsen for et forskningsprojekt baseret på forsøgsfiskeri med excluder indenfor sperlingefiskeriet. Projektet viste så gode resultater, at DPPO har valgt at udvide forsøget, som i år vil foregå i samarbejde med hele seks forsøgsfartøjer.

Af Lærke Worsøe

En excluder er kort fortalt et redskab, der er udviklet til at sortere uønsket bifangst fra. Hvad angår sperlingefiskeriet er de væsentligste arter at undgå sild og makrel, hvis værdi falder markant, når de afregnes som bifangst i stedet for konsumfisk.

”Hovedformålet er at sikre så rentabelt et fiskeri som overhovedet muligt, hvor der kan blive fisket efter sperling dag såvel som nat uden indblanding af uønsket bifangst,” siger Claus Sparrevohn, chefbiolog ved Danmarks Pelagiske Producentorganisation.

I skrivende stund er planen, at seks industritrawlere fra slutningen af oktober indleder forsøgsfiskeriet med excluder indenfor sperlingefiskeriet. Samtidig vil en række fartøjer, der fortsat bruger den traditionelle selektionsrist, blive monitoreret, så metoderne kan sammenlignes i det videnskabelige projekt.

Læs hele historien i novemberudgaven af Fiskerbladet her.

(Visited 7 times, 1 visits today)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here