Aabenraa Havn styrker position i Syddanmark

  0
  En af kerneforretningerne på Aabenraa Havn er håndtering af bulkgods som her granulat. Øverst i venstre side på billedet ses det danske rederi Torms produkttankskib ”Torm Kansas”. Foto: Aabenraa havn.
  REKLAMA

  Den sønderjyske havneby Aabenraa har vokset sig stærkere end nogensinde før viser den seneste kvartalsopgørelse. Havnen har således håndteret mere end 1,3 mio. tons gods over kaj. Det giver en fremgang på hele 23 procent i forhold til samme periode sidste år.

  Af Jens Nørgaard

  Fremgangen i Aabenraa er især hentet på bulk produkter. F.eks. fremhæver havnedirektør Henrik Thykjær, at havnen har fået en væsentlig betydning i forhold til håndtering af Covid-19. En stor del af alkoholen til håndsprit og lignende importeres nu over kajen på Aabenraa Havn.

  Den sønderjyske havn forventer at udviklingen fra tredje kvartal fortsætter resten af året. Dertil kommer, at der via havnen skal udskibes flere end 400 tårnsektioner til kommende vindmølleparker. Disse udskibninger har lagt beslag på alle arealer i havnen til projektgods. Netop nu må sønderjyderne meddele alt udsolgt hvad angår ledige arealer til midlertidig opmagasinering.

  Læs hele historien i novemberudgaven af Maritime her.

  (Visited 9 times, 1 visits today)

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here