Nordjysk skibsværft sender 53 hjem

  0
  Arkivfoto: Karstensen Skibsvært
  REKLAMA

  Karstensens Skibsværft i Skagen må sende 53 medarbejder hjem. Regeringens coronarestriktioner rammer den nordjyske arbejdsplads hårdt, da de fleste af de hjemsendte af praktiske årsager ikke kan udføre deres arbejde hjemmefra.

  Coronakrisen er hård ved Nordjyllands erhvervsliv i øjeblikket – også det maritime. Senest må Karstensens Skibsværft sende 47 timelønnede medarbejdere og seks funktionærer hjem som følge af lavere produktion pga. Covid-19. De fleste af de hjemsendte har ikke mulighed for at arbejde hjemmefra, da deres arbejdsfunktion kræver en fysisk tilstedeværelse – eksempelvis en smed. Det skriver Nordjyske.

  Regeringens coronarestriktioner tilsiger blandt andet, at man ikke som beboer i en af syv aktuelt smitteramte nordjyske kommuner må krydse kommunegrænse, og det har ramt Karstensens Skibsværft hårdt, da værftet har mange medarbejdere, der ikke bor i Frederikshavn Kommune. Karstensens Skibsværft har beliggenhed i Skagen og er med 450 ansatte en af de største arbejdspladser i byen. Restriktionerne skaber undren hos værftets direktør, Kent Damgaard.

  – Vi synes ikke, retningslinjerne er helt entydige. Det er lidt pudsigt, at man gerne må rejse 50 kilometer sydpå (fra det nordligste til det sydligste punkt i Frederikshavn Kommune), men du må eksempelvis ikke bevæge dig 50 kilometer vestpå, siger han til Nordjyske.

  (Visited 6 times, 1 visits today)

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here