Storbritannien afviser fragtmænd der har været i Danmark

  0
  Arkivfoto.
  REKLAMA

  Ikke-britiske fragtmænd, der har været i Danmark indenfor de seneste 14 dage, får ikke lov at komme ind i Storbritannien.

  Det er ikke kun herhjemme, at myndighederne sætter ind for at undgå, at en muteret variant af Covid-19 spreder sig. Også i Storbritannien tager regeringen sine forholdsregler – i første omgang ved at formene ikke-britiske statsborgere, der har været i Danmark inden for de seneste 14 dage, adgang. Det skriver det britiske udenrigsministerium i en pressemeddelelse. Forbuddet gælder også fragtmænd og ledsaget gods.

  – I betragtning af de betydelige ukendte mht. den nye mutation af COVID-19 med oprindelse i Danmark har vi bevæget os hurtigt for at beskytte vores borgere og forhindre spredning af virussen til Storbritannien. Den britiske regering arbejder tæt sammen med internationale partnere for at forstå de ændringer i virussen, der er rapporteret i Danmark, og vi gennemfører et program for yderligere forskning her i Storbritannien, skriver ministeriet.

  Den britiske regering vil revurdere rejseforbuddet efter syv dage.

  Ifølge Dansk Industri er Storbritannien et af de vigtigste markeder for danske virksomheder.

  – Det er klart, at det tager tid, inden man får fast grund under fødderne efter sådan en udmelding. Vi hæfter os dog ved, at store dele af fragten fortsat kan komme frem forudsat, at der ikke er chauffører med, siger Michael Svane, branchedirektør hos Dansk Industri, til Finans.

  (Visited 2 times, 1 visits today)

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here