DPPO fortsat fortrøstningsfulde omkring Brexit – henviser til briternes historisk gode vilkår i fiskeriet

0
REKLAMA

Vi har nu passeret 15. oktober, som egentlig var den endelige deadline for at få en brexit handelsaftale. Alligevel er direktør i Danmarks Pelagiske Producentorganisation, Esben Sverdrup-Jensen, fortsat fortrøstningsfuld i forhold til at finde en løsning, der tilgodeser fiskeriet.

Af Lærke Worsøe

Fronterne er trukket op, men Esben Sverdrup-Jensen fornemmer alligevel en villighed til at arbejde videre for en løsning i denne historiske ’skilsmisse’.

”Fra fiskeriets side er vi fortsat fortrøstningsfulde, da det er så åbenlyst, hvor stor en fordel det er for begge parter at få en aftale. Vi lægger klart op til fortsat at holde fast i det mandat fra de 27 EU lande, hvor den nuværende kvotefordeling forbliver fuldkommen uændret,” siger direktør i Danmarks Pelagiske Producentorganisation, Esben Sverdrup-Jensen.

I forbindelse med at lande en aftale, har DPPO på vegne af erhvervet herhjemme i Danmark kigget nærmere på EU’s fiskeripolitiske aftale, der daterer sig tilbage til 1983. Her var udgangspunktet at fordele kvoterne på de forskellige arter baseret på, hvad de forskellige lande hidtil havde fanget. Her er det imidlertid væsentligt at nævne, at netop Storbritannien herudover opnåede en række gunstige særhensyn, således at de fik en væsentligt bedre aftale, end deres historiske fangster ville have tilskrevet dem. Dette skete ud fra et ønske om at beskytte de britiske kystsamfund og fiskerikulturen.

Læs resten af historien i novemberudgaven af Fiskerbladet. https://issuu.com/maritimediagroup.dk/docs/fb_11-2020/22

(Visited 2 times, 1 visits today)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here