Danske Rederier: Biden giver håb

  0
  Tilhængere flager for Joe Biden
  Foto: Danske Rederier
  REKLAMA

  Danske Rederier ønsker Joe Biden tillykke med valget til USAs 46. præsident og håber, at den nye præsident vil normalisere forholdet til EU og bidrage mere aktivt i WTO.

  5.926. Så mange gange anløb skibe fra danske rederier sidste år amerikanske havne. Det er med til at gøre USA til det næststørste eksportmarked for danske rederier med en samlet værdi på 22,1 mia. kroner i 2019.

  Derfor har Danske Rederier også holdt et vågent øje med præsidentvalget, som endte med at gå til demokraternes kandidat, Joe Biden.

  – Først og fremmest vil vi ønske den nye præsident, Joe Biden tillykke med valget. Vi lever af at fragte varer over hele kloden, og derfor har vi brug for ens spilleregler. De regler har desværre været sat ud af spillet under Trump, så jeg håber, at Biden vil hjælpe med at få arbejdet i verdenshandelsorganisationen WTO tilbage på sporet, siger Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier, i en pressemeddelelse. 

  Udover at Trumps i sin præsidentperiode systematisk har blokeret for udnævnelsen af nye dommere til verdenshandelsorganisationen WTO’s appelorgan og ført handelskrig med Kina, har han også vanskeliggjort handelen med EU.

  – Jeg håber og tror, at Biden vil reparere på forholdet til EU, og derfor kan straftold på både stål og aluminium og truslen om straftold på biler og bildele måske blive sløjfet under Biden, siger Anne H. Steffensen.

  – Vi skal nok forvente, at Joe Biden, som sin forgænger, forsat vil sætte amerikanerne først. Når det er sagt, kan vi håbe, at USA vil åbne for en mere aktiv rolle i reformeringen af WTO og også spille en mere aktiv rolle i FNs søfartsorganisation IMO, hvor fremtidens klimaregler for skibsfarten bliver forhandlet, siger Anne H. Steffensen.

  I 2019 løb eksporten fra søtransporten op i 240 mia. kroner. Kina var det største eksportmarked med 31,6 mia. kroner efterfulgt af USA med 22,1 mia. kroner.

  Det maritime Danmark og USA:

  • I 2019 lavede skibe fra danske rederier 5.926 havneanløb i amerikanske havne.
  • USA er rederierne næststørste eksportmarked med en værdi på 22,1 mia. kroner i 2019 (9,2 procent af totalen)
  • Dansk søfarts eksport til USA er steget 46 procent i perioden 2016-2019.

  Kilde: Danske Rederier

  (Visited 2 times, 1 visits today)

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here