Dansk tankskib angrebet af pirater

  0
  Foto: Torm
  REKLAMA

  Lørdag morgen blev det danske tankskib, Torm Alexandra, angrebet af pirater i Guineabugten. Et skib fra den italienske flåde kom besætningen til hjælp, og alle slap uskadt.

  I Guineabugten ud for Benins kyst udspillede der sig lørdag morgen et drama. Det danske tankskib, Torm Alexandra, der sejlede under Singapores flag, blev angrebet af pirater, og der måtte assistance til fra et skib fra den italienske flåde, før piraterne stak halen mellem benene. Det skriver Ritzau.

  Alle de 20 besætningsmedlemmer, der var af henholdsvis filippinsk og montenegrinsk nationalitet, slap i sikkerhed uden at lide fysisk overlast. Da det danske skib blev angrebet, flygtede besætningen til skibets sikkerhedsrum. Rederiet Torm oplyser, at besætningen vil blive tilbudt den nødvendige støtte og krisehjælp.

  Torm Alexandra var på vej fra Togo til Libreville i Gabon, da det blev angrebet. I Guineabugten har der i seneste år været en stigning af angreb fra pirater, og alene i 2019 blev der registreret 121 kidnapninger. Efter pres fra blandt andre Danske Rederier i begyndelsen af i år hævede Forsvarskommandoen sikkerhedsniveauet i området fra et til to.

  Fortæl dine venner om artiklen

  (Visited 5 times, 1 visits today)

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here