Døde mink spiser ikke fiskeaffald

0
REKLAMA

Aflivningen af alle mink i Nordjylland giver danske fiskefabrikker grå hår. Mink spiser nemlig 30.000 ton fiskeaffald årligt, og producenterne ved ikke, hvad de nu skal gøre med det overskydende affald.

Der gik chokbølger igennem især Nordjylland torsdag aften, da statsminister, Mette Frederiksen (S), annoncerede, at alle mink i Danmark skal aflives for at undgå spredning af en mutation af coronavirus, som har vist sig blandt både mink og mennesker i det nordjyske. Men det har ikke kun efterladt danske minkavlere i krise.

Mink spiser nemlig tonsvis skind, ben og finner om året, og nu ved danske fiskefabrikker ikke, hvad de hvert år skal gøre med 30.000 ton fiskeaffald. Landets største minkfoderfabrik, Fodercentralen Limfjorden i Støvring, må som konsekvens dreje nøglen om. I brancheforeningen Danish Seafood Association arbejdes der på flere løsninger. Direktør Poul Melgaard Jensen ønsker dog ikke at give yderligere oplysninger, så længe der ikke er truffet en endelig beslutning.

– I sidste ende kan restprodukter fra fisk brændes af, men det vil være en trist løsning ud fra en ressourcemæssig betragtning, siger han til Nordjyske.

(Visited 19 times, 1 visits today)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here