Storbritannien vil øge transport til søs – og det skal være grønt

  0
  Foto: Sergio Souza, Unsplash.
  REKLAMA

  For at mindske CO2-udledningen og reducere den voldsomme biltrafik i landet planlægger Storbritannien i højere grad at fragte varer til søs. Det kræver dog en grøn omstilling.

  4.4 milliarder kroner. Så meget vurderer forskere ved University of Southampton, at det vil koste den britiske regering at investere i en fremtid, hvor CO2-fri skibe kan transportere varer rundt om Storbritannien via landets havne. Sammen med Shell Shipping og the BMT Group har de fremlagt en omfattende plan, der skal reducere trafikken på landets hårdt prøvede veje og samtidig mindske den CO2-udledning, varetransport uundgåeligt medfører. Det skriver Environment Journal.

  – En grundig gennemgang af logistikken i vores nuværende transportsystem som helhed vil gøre det muligt at transformere mange af vores mindre havne og reducere det voksende pres på vej og jernbane siger Professor Stephen Turnock, der er chef for civil-, sø- og miljøteknik ved University of Southampton. Han understreger, at det er altafgørende, at skibsfarten bliver grønnere, hvis planen skal lykkes.

  Forskerne skønner, at projektet vil tilføre 15 milliarder kroner i ekstra indtægter til Storbritannien, skabe 39.000 ekstra job og reducere landbaseret CO2-udledning med 30-40%.

  (Visited 1 times, 1 visits today)

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here