Gade om Brexit: En aftale uden fiskeri er ingen aftale

0
REKLAMA

Den erfarne EU-politiker, Søren Gade (V), var ved et møde med Skagen Erhvervsforening klar i spyttet, om hvad de europæiske lande forventer at få ud af en Brexit-aftale. Han er dog bekymret for, om de får deres vilje.

Venstres Søren Gade ved i sin rolle som næstformand i Europa-Parlamentets fiskeriudvalg sandsynligvis mere om de igangværende forhandlinger med Storbritannien om en Brexit-aftale, og i sidste uge var han ifølge Food Supply på besøg i Skagen Erhvervsforening blandt andet for at diskutere udviklingen.

Søren Gade kaldt det under mødet paradoksalt, at briterne har ladet fiskeriet være så stor en sten på vejen mod en succesfuld aftale, da det rent økonomisk ikke fylder ret meget for Storbritannien relativt til andre dele af forhandlingerne.

Han noterede sig dog også, at store europæiske lande som Frankrig og Spanien er enige med Danmark om, at ”en aftale uden fiskeri er ingen aftale”. Samtidig udtrykte han sin bekymring over, at fiskeriaftalens kompleksitet kan betyde, at den bliver udskudt til sidst og ende som offer for et kompromis i en sen nattetime for at opnå en samlet Brexit-aftale.

Læs, hvad Søren Gade ellers havde at sige til mødet, her.

(Visited 7 times, 1 visits today)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here