Danske Rederier: Danmark har et ansvar

  0
  Anne H. Steffensen, administrerende direktør, Danske Rederier. Foto: Danske Rederier
  REKLAMA

  Administrerende direktør i Danske Rederier, Anne H. Steffensen, bifalder, at Danmark i 2021 overtager kommandoen i Hormuz-strædet.

  Regeringen har besluttet, at Danmark skal stå i spidsen for den europæiske-ledede maritime overvågningsmission i Hormuzstrædet. Danmark deltager allerede i missionen med fregatten Ivar Huitfeldt i området, men i første halvår af 2021 overtager Danmark kommandoen i den såkaldte, Emasoh-mission.

  – Som verdens femte største søfartsnation har vi et ansvar for at være med til at sikre, at handelsflåden kan sejle frit og sikkert – også gennem Hormuzstrædet. Derfor hilser vi det velkommen, at regeringen tager det ansvar på sig og stiller Danmark i spidsen for den europæiske mission i Hormuzstrædet, siger Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier, i en pressemeddelelse.

  Samtidig understreger hun, at vi ikke må glemme, de store problemer, der er med sikkerheden i Guineabugten ved Vestafrika på grund af pirateri:

  – 90 procent af verdens kidnapninger til søs sker i Guineabugten, og derfor er det klart det geografiske område, der bekymrer os mest. En internationalt koordineret indsats med militær deltagelse af Danmark i området kan være en af løsningerne til bedre sikkerhed, siger Anne H. Steffensen.

  Hver måned sejler ca. 150-170 dansk opererede skibe gennem Hormuzstrædet ved indsejlingen til Den Persiske Golf.

  (Visited 2 times, 1 visits today)

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here