Udvidelse af Horsens Erhvervshavn bliver ikke til noget

  0
  REKLAMA

  Horsens Erhvervshavn har undersøgt mulighederne for en udvidelse ud i fjorden, men det bliver nu skudt ned af byens borgmester.

  En ambitiøs plan om at udvide Horsens Erhvervshavn mod syd med 900 meter ud i Horsens Fjord må skrinlægges. Det bekræfter Horsens borgmester, Peter Sørensen (S), i et opslag på Facebook.

  Det sker ifølge Horsens Folkeblad et par uger efter, at formanden for erhvervshavnens bestyrelse, Claus Kvist Hansen, og havnedirektør Claus Holm Christensen luftede tanker om at sætte gang i en VVM-redegørelse, der skulle afklare netop muligheden for en udvidelse.

  Men de to herrer havde gjort regning uden vært. Borgmesteren undrede sig over, at han skulle læse om planerne i lokale medier, og at ingen havde konsulteret Horsens Byråd om overvejelserne. Efter en snak mellem Peter Sørensen og Claus Kvist Hansen står det nu klart, at udvidelsen ikke bliver til noget.

  – Hvis man ønsker en VVM-redegørelse, er det naturligt og klogt, at man drøfter det med sin ejer først. Det er ikke sket, og jeg har ikke hørt et eneste byrådsmedlem, der synes, at det er en oplagt ide at forlænge havnen næsten en kilometer meter ud i fjorden, siger Peter Sørensen til Horsens Folkeblad og tilføjer, at der ligger en masterplan fra 2010, som byrådet har vedtaget, og at det er den, man forholder sig til sammen med kommuneplanen for 2017 og ejerstrategien fra 2019.

  (Visited 12 times, 1 visits today)

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here