Forsker: Køligere opbevaring af frossen fisk giver bedre kvalitet

0
REKLAMA

Et norsk studie viser, at hvis frosne fisk skal bevare højest mulige kvalitet, skal de opbevares ved helt op til 40 minusgraader.

Det er velkendt, at fødevarer, der fryses ned, mister smag og kvalitet. Det gør sig i høj grad også gældende for fisk, da der dannes iskrystaller, som skader fisken under frysningen. Nu har det norske forskningsinstitut, Nofima, tilsyneladende fundet en enkelt løsning på at holde højest mulige kvalitet på fisk, der bliver opbevaret i længere tid. De skal ganske enkelt opbevares køligere.

– Når en fisk opbevares på minus 20 grader, er alt vand i fisken ikke frosset. Noget af vandet ligger ufrosset mellem iskrystallerne, og det gør dem større. Jo større iskrystallerne er, jo mere skade gør de, og jo mere frigøres vand ved optøning, siger den norske forsker, Svein Kristian Stormo, fra Nofima.

I de seneste år har Svein Kristian Stormo ledet Nofimas forskning i en ny optøningsteknologi og sammen med sine kollegaer dokumenteret, hvad der sker med fisk, der fryses ned og tøs op ved forskellige temperaturer og med forskellige metoder i en række kombinationer.

Stormos forskning viser, at hvis fisken fryses ned til mellem 20 og 40 grader, vil processen i mærkbar grad gå mindre ud over fiskens kvalitet.

(Visited 3 times, 1 visits today)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here