Vartegn på Næstved Havn får lov at blive stående

  0
  Den gamle DLG-silo er udsmykket med en marokkansk fisker af den tyske kunstner Heinrich Beikirch. Foto: Adam Grønne, Næstved Havn.
  REKLAMA

  En stor silo har i over 10 år stået tom og uden funktion på havnen i Næstved, og bestyrelsen i Næstved Havn vil gerne have den jævnet med jorden, så der kan blive mere plads til erhverv og havnedrift. En marokkansk fisker har fået byrådet til for nu at sige nej.

  Næstved Havn er vokset ud af sine rammer og har ikke plads til at imødekomme interessen fra erhvervsdrivende, der ønsker at leje sig ind. Derfor har bestyrelsen bag Næstved Havn foreslået, at et af byens vartegn, en 30 meter høj, gammel kornsilo, rives ned for at skabe mere plads. Men det vil det lokale byråd ikke være med til, skriver TV2 Øst.

  Ifølge Næstved Bevaringsforening er det ikke selve siloen, der er et vartegn, men et stort maleri af en marokkansk fisker på siloens ene side af den tyske street-kunstner Heinrich Beikirch. Byrådet pønser både på at få mere erhverv og beboelse på havnen, men det bliver altså ikke på området, hvor siloen står. I hvert fald ikke før der ligger en helhedsplan for havnen

  – Jeg synes, at hele sagen både om nedrivning af siloen og hele havnens udvikling skal afvente byrådets endelige beslutning for havnen, så der bliver lavet en helhedsplan for området. Det vil være forkert at træffe en så vidtrækkende beslutning, der ikke vil kunne gøres om, så længe vi ikke ved, om havnen skal blive liggende, flyttes ud eller helt nedlægges, siger formand for Plan og Erhverv, Tina Højlund Pedersen, til TV2 øst.

  (Visited 15 times, 1 visits today)

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here