Klager over Femern-projekt afvist

  0
  Ledningsarbejder for regnvand ved adgangsvej til byggepladsen. Billede fra december 2019. Arkivfoto: Nils Lund Pedersen, Femern A/S
  REKLAMA

  Tysk domstol afviser alle klager over Femern-tunnellen, så arbejdet på tysk side kan påbegyndes. Hvis projektet holder kursen, står det klart i 2029.

  I Danmark har byggeriet på det kommende Femern-projekt været i gang siden starten af året, men i Tyskland har en række klager og retssager sat en midlertidig stopper for projektet – indtil i dag. En tysk forbundsforvaltnings-domstol har nemlig afvist alle seks klager, så byggeriet på den anden side af bæltet kan komme i gang, og i en kort pressemeddelelse udtrykker administrerende direktør for Femern A/S, Claus F. Baunkjær, sin begejstring.

  – Vi er tilfredse med, at der nu er skabt klarhed om den tyske myndighedsgodkendelse af Femern Bælt-projektet. Det er en historisk milepæl, som er nået.  Byggeriet af Femern-tunnelen er i gang på dansk side. Nu kan vi også komme i gang på tysk side. Vi vil gerne sige tak til vores tyske og danske samarbejdspartnere for deres indsats, siger han.

  Også på et ellers coronaramt Christiansborg bliver nyheden vel modtaget:

  Scandlines giver ikke op
  Klagerne har ifølge Ritzau været miljøorganisationer, rederier, Femern kommune og en landmand. For miljøorganisationen Nabu er utilfredsheden gået på beskyttelsen af natur og dyreliv – herunder rev og sandbanker, hvor der bor sæler og marsvin.

  En anden af klagerne er Scandlines, der sejler mellem Rødby og Puttgarden og efter planen også vil fortsætte, når tunnelen står klar. Rederiet er utilfreds med de planlagte adgangsveje ned til havnen, som rederiet frygter vil gøre det besværligt for biler og lastbiler at køre ned til færgen, den dag tunnelen står klar. Scandlines skriver i en pressemeddelelse, at rederiet vil fortsætte kampen med at sikre bedre adgangsveje til havnen på både lokalt niveau og EU-niveau.

  Femern-forbindelsen skal efter planen stå klar i 2029 og vil være en 18 kilometer lang tunnel under vandet, hvor der både kan køre biler og tog. Forbindelsen vil forkorte rejsetiden i bil til 10 minutter fra de nuværende 45 minutter med færgen.

  (Visited 15 times, 1 visits today)

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here