Bill Gates vil bruge smeltet salt til at reducere CO2

  0
  Foto: Simon Infanger, Unsplash
  REKLAMA

  Stifteren af Microsoft, Bill Gates, vil gøre skibsfart mere CO2-neutralt. Gennem sit firma, TerraPower, og sammen med det britiske selskab, Core Power, vil han designe en atomreaktortype, der køles med smeltet salt.

  Historisk er det ikke selskabet TerraPower, som Bill Gates er mest kendt for, men det kan ikke afvises, at en af de vigtigste personer for teknologisk udvikling indenfor de seneste 45 år i fremtiden bliver skrevet ind i historiebøgerne for sit arbejde på en helt anden front: atomkraft.

  TerraPower arbejder nemlig ifølge mediet Splash 247 sammen med det britiske selskab, Core Power, om at udvikle en reaktortype, der ved hjælp af thorium køles med smeltet salt. Forhåbningen er, at det kunne agere brændstof til selv de største skibe på havende i dag. Thorium er et svagt radioaktivt, kemisk element, der oftest findes i Indien, og som TerraPower har studeret på det seneste.

  Sammen med den franske specialist i nukleare materialer, Orano, og det amerikanske forsyningsfirma, Southern Company, har de to selskaber sendt en ansøgning til energiministeriet i USA om at få lov at bygge en prototype af en MSR-reaktor, der kan bruges kommercielt.

  (Visited 20 times, 1 visits today)

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here