Spotpris på containerfragt når rekordhøjt niveau

  0
  Containerhavn i Shanghai
  REKLAMA

  Det toneangivende rateindeks, SCFI, melder, at spotprisen på containerfragt er på det højeste niveau siden 2010.

  Spotpriserne på containerfragt ud af Kina er fortsat på det højeste niveau siden 2010. Det viser rateindekset Shanghai Containerized Freight Index (SCFI), der måler spotprisen på containerfragt fra Shanghai til en række destinationer verden over, ifølge Ritzau Finans.

  Det samlede SCFI-indeks steg senest 4,1 pct. til 1529,99, hvilket ifølge finanshuset Jefferies er det højeste niveau siden 2010. På de tunge ruter mellem Asien og Europa, hvor Mærsk er markedsleder sammen med schweiziske MSC gennem 2M-alliancen, steg prisen med 3,6 pct. til 1140 dollar per teu. Niveauet denne uge er det tredjehøjeste på ugebasis i år.

  Raterne har siden foråret været understøttet af en forbedret balance i markedet, da rederierne har reduceret kapaciteten under coronakrisen. Raterne på den anden store rute mellem Asien og den amerikanske vestkyst, der også udgør 20. pct. af det samlede indeks, faldt 0,4 pct. til 3849 dollar per fyrrefodscontainer feu.

  (Visited 11 times, 1 visits today)

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here