600.000 franske fiskere truer med Brexit-blokade

0
REKLAMA

Franske fiskere frygter, at et Brexit uden aftale vil være en dødsdom for deres fag, og en forening bestående af 600.000 fiskere truer med at blokere for britiske varer i havnen i Calais.

I engelske farvande fanger franske fiskere mere end 30.000 ton fisk hvert år, men det kan et Brexit uden en aftale få sat en stopper for. Det frygter en større organisation af 600.000 franske fiskere, CGT, som ifølge Daily Mail truer med at arrangere en blokade af britiske varer i havnen i Calais.

Som det ser ud lige nu, ønsker briterne at have årlige forhandlinger uden at ligge under for fiskekvoter og blive ramt af diverse takster.

Den franske præsident, Emmanuel Macron, har forsøgt at gyde olie på vandene og starte en dialog med de franske fiskere, men indtil videre uden held. Præsidenten har da også erkendt, at et eventuel Brexit uden en aftale fuldstændig vil afskære franske trawlere fra britisk farvand.

(Visited 9 times, 1 visits today)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here