Det ligner en fredsaftale på Kolding Havn

  0
  Kolding Havn set fra oven. Foto: Kolding Havn.
  REKLAMA

  Efter en længere strid mellem Koldings erhvervsliv og det lokale byråd, som i 2018 luftede overvejelser om at afvikle alt erhverv på havnen og i stedet udvikle en ny bydel, lader der nu til at blive enighed de to parter imellem om havnens fremtid.

  I to år har erhvervsdrivende på Kolding Havn ikke kunnet føle sig sikre på at have en fremtid på havnen. I 2018 fremlagde Kolding Byråd nemlig en vision for havnen, der involverede, at alt erhverv blev nedlagt og erstattet af en ny bydel. Men det lader til at være slut ganske snart.

  Ifølge Jydske Vestkysten vil havnens bestyrelse og det lokale byråd indenfor de næste 14 dage underskrive en aftale, der sikrer, at store dele af havnen fortsat vil kunne benyttes til at drive erhverv. Konkret betyder aftale, at kommunen inddrager inderhavnen og en stribe af sydhavnen langs åen til byfornyelse foruden det inddæmmede slambassin Alaska. Til gengæld forudsætter det, at Lystbådehavn Nords nuværende vandområde fyldes op og gøres landfast til mere industrihavn. Viceborgmester Søren Rasmussen (DF) beskriver havnebestyrelsens udspil  som “godt og konstruktivt”.

  – Det er fint, som sagen lander nu, for det er vigtigt at finde en løsning, som alle kan se sig selv i. Det var jo ikke det, der var udgangspunktet, og jeg havde foretrukket den første beslutning om at afvikle erhvervshavnen over en lang periode. Det politiske håndarbejde kunne have været gjort bedre, men så stor en beslutning skal enten træffes i enighed, eller også kunne man have lavet en folkeafstemning, siger han til Jydske Vestkysten.

  (Visited 8 times, 1 visits today)

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here