“Fiskerierhvervet mister milliarder årligt grundet ICES’ træghed”

0
Fiskerierhvervet mister omkring 40 milliarder kroner årligt i tabte fangstmuligheder, så længe ICES ikke benytter de nye Fmsy-værdier. Foto: Bo Hellum / FF Skagen
REKLAMA

Forskerne bag FMSY-projektet har estimeret, at samfundet årligt mister omkring 40 mia. kroner i tabte fangstmuligheder i Nordøstatlanten, indtil de nye Fmsy-værdier bliver indført af ICES. Det skriver FF Nyt.

Leder af FMSY-projektet, Henrik Sparholt, mener, at ICES vil tage positivt imod de nye resultater af FMSY-projektet. Problemet ligger snarere i, at ICES formentlig vil bruge omkring 10 år på at få resultaterne implementeret.

”Der er en kæmpe træghed i hele ICES-apparatet. Spørgsmålet er, om samfundet kan være tilfreds med at miste bæredygtigt udbytte for milliarder hvert år, implementeringen af de nye Fmsy-værdier bliver forsinket i ICES regi,” siger Henrik Sparholt.

Han forklarer, at FMSY-projektet har opstillet nogle grove beregninger på nye Fmsy-værdier for de forskellige bestande i Nordøstatlanten. Beregninger, der i princippet givet mulighed for, at de kan implementere de nye værdier i morgen.

”Politikerne burde vågne op og sige, at vi skal forvalte efter de nye sæt af Fmsy-værdier, som er nogenlunde korrekte – og så bruge de næste 10 år på at finjustere dem,” siger Henrik Sparholt.

Kilde: FF Skagen

(Visited 4 times, 1 visits today)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here