“Vi vil være med til at sikre, at der er en fremtid i dansk fiskeri”

0
Stoltheden er til at tage at føle på! Her er de tre ejere, fra venstre: Thomas Kristiansen, Jens Christian Bang Andersen og Lars Mose. Foto: Bo Hellum / FF Skagen
REKLAMA

De sparer ikke på humøret, de tre gæve skawboer, der nu kan kalde sig ejere af S 107 Skagerak. Knap er FF Nyt nået ombord på det nye rejeskib, før vi er med ude at sejle en tur i Skagen Havn. Stemningen en høj og fortællingerne mange. Sådan skriver FF Skagen i deres magasin FF Nyt.

”Jeg var kun 12 år, da jeg var ude at sejle for første gang, med fire fremmede mænd,” indleder Lars Mose en af sine fortællinger. ”… Hold kæft jeg længtes hjem! Men jeg var bare så bidt af fiskeriet – jeg skulle bare ud at sejle,” fortsætter han. 

Lars Mose er ejer af S 107 Skagerak med 50 procent. De øvrige 50 procent deles mellem Thomas Kristiansen og Jens Kristian Bang Andersen.

Der er travlhed på skib såvel som kaj, da FF Nyt er med ombord. Men som Lars Mose selv siger er han mest med ’for sjov’, da han til daglig primært passer arbejdet på land. Derfor er det ham, der har bedst tid til at besvare vores spørgsmål.

Generationsskifte og lærlinge skal sikre fiskeriet i fremtiden
Lars Mose fortæller, at han med sin alder af 62 år godt kunne have pensioneret sig selv, men:

”Jeg synes, der skulle ske noget! Jeg kunne godt have solgt min kvote og sat mig tilbage, men jeg vil gerne være med til at sikre, at der er en fremtid i dansk fiskeri. Fiskerne bliver færre og færre, så jeg hoppede med på denne nybygning, og så er planen på sigt, at Thomas og Kesse (Jens Christian) skal overtage min andel. Af samme årsag tager vi også lærlinge med – for at sikre, at der også er nogen til at overtage fiskeriet, når de også engang bliver for gamle,” siger Lars Mose.

S 107 Skagerak er kun en måned gammel, men det går indtil videre rigtig godt med fiskeriet, og det er i småtingsafdelingen, hvad der har været af startvanskeligheder.

”Der er ingen tvivl om, at vi er rigtig stolte af vores nye skib. Mit gamle skib var 34 år gammelt, og tiden var løbet fra det. Det er noget anderledes at gå ombord på et skib, der står 2020 på,” siger Lars Mose.

FAKTABOKS – S 107 Skagerak

– Skibet er det allerførste, der er lavet helt fra bunden af Karstensens Skibsværft. Skroget er lavet af KS Poland
– 28 meter langt og 8,5 meter bredt
– Kapacitet på 331 ton
– 1000 hestekræfters Caterpillar motor
– Rejefabrik installeret
– Lars Mose var tidligere rejefisker og ejer af S 107 Ulla Lindblad.
– Thomas Kristiansen og Jens Christian Bang Andersen er gamle makkere og tidligere ejere af S 430 Well Bank, hvorfra de fiskede hummere og industrifisk

Kilde: FF Skagen

(Visited 6 times, 1 visits today)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here