Nye rutesystemer giver synlige trafikændringer

0
Kilde: Søfartsstyrelsen
REKLAMA

Denne sommer trådte de nye skibsruter i Skagerrak og Kattegat i kraft. Ruterne skal bl.a. adskille modgående skibstrafik bedre og dermed gøre sejladsen mere forudsigelig. De første erfaringer viser, at rutesystemerne fungerer efter hensigten. Det skriver Søfartsstyrelsen.

I Søfartsstyrelsen anvender vi løbende digitale værktøjer til at understøtte vores arbejde. I forbindelse med de nye skibsruter anvendes bl.a. AIS-data til at vurdere, om tiltag har den tilsigtede effekt.
På visse dele af de nye skibsruter er der indført krav om ensretning af sejladsen i såkaldte trafiksepareringssystemer, som holder modsatrettet trafik bedre adskilt. Et eksempel på dette er trafiksepareringerne ved Skagen. 


Billederne på Søfartsskolens hjemmeside viser, hvordan skibene sejlede omkring Skagen den sidste uge med de gamle ruter og den første uge med de nye ruter. De illustrerer tydeligt den ændring, der umiddelbart sker i skibenes sejladsmønstre, når ruter ændres, og når intentionerne med at adskille trafikken fungerer efter hensigten. 

Kilde: Søfartsstyrelsen

(Visited 7 times, 1 visits today)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here