“De nye krav kan blive et problem på visse skibe”

0
Foto: Granly Diesel
REKLAMA

Den grønne omstilling indenfor maritime motorer er en kærkommen lejlighed for søfolk til at skærpe den grønne profil. Samtidig er det imidlertid væsentligt for en lang række fiskere og redere at blive opmærksomme på, at det muligvis kan være af stor betydning at få skiftet sin nuværende motor inden årsskiftet. 

Af Lærke Worsøe

Indtil årsskiftet er det muligt for alle skibe at udskifte deres nuværende motor til en af samme slags, hvis den vel at mærke stadig findes. Men efter årsskiftet kan de skærpede krav komme til at give problemer for visse skibe. Det understreger salgschef i Granly Diesel, som blandt andet sælger Cummins motorer til det maritime erhverv, Jesper Nielsen.

”Ikke alle nuværende skibe vil kunne have plads rum- eller vægtmæssigt til de nye slags motorer, der opfylder IMO tier 3. Det vil sige, at det for nogle ikke vil kunne lade sig gøre at udskifte motoren ved et havari, og dermed kan det blive afgørende for overlevelsen af et skib som virksomhed,” siger salgschef Jesper Nielsen.

Det er ikke noget under, at en salgschef er interesseret i at sælge flere motorer, men Jesper Nielsen understreger imidlertid, at det for mange kunder vil være en væsentlig besparelse i forhold til alternativet.

Resten af artiklen kan læses gratis i FiskerBladets online augustudgave her.

(Visited 7 times, 1 visits today)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here