COVID19 – Skoleskibet DANMARK

0
Kilde: Martec
REKLAMA

Én elev på Skoleskibet DANMARK er den 6. august desværre blev konstateret COVID-19 positiv.
Derfor er der i samarbejde med Styrelsen for Patientsikkerhed, Sundhedsstyrelsen, Frederikshavn Kommune og Skoleskibets nødberedskab iværksat en række initiativer for at forebygge og inddæmme evt. smittespredning.
Det skriver Martec i en pressemeddelelse.

8 elever befinder sig allerede hjemme i selvisolation. Andre 41 elever er afmønstret skibet og indkvarteret i isolationsboliger, som er stillet til rådighed af Frederikshavn kommune. De resterende 31 elever er fortsat ombord på skibet, som ligger langs kaj på Flådestation Frederikshavn.
Efter vejledning fra Styrelsen for Patientsikkerhed og Testcenteret i Nordjylland, testes alle som fortsat befinder sig i Frederikshavn, den 7. august 2020 i Hjørring, inden selvisolation i eget hjem.

Ud over eleverne er der 15 besætningsmedlemmer ombord, som også skal testes, inden de skal i selvisolation.
Skibet forlod Frederikshavn den 11. juli 2020, hvor alle ombordværende var testet negative. Det formodes derfor, at smitten kom ombord under et havneophold i Mariehamn, Finland den 20 – 22 juli.

Sundhedsstyrelsens anbefalinger vedr. forebyggelse og inddæmning af udbredelsen af COVID-19 er fulgt hele vejen igennem. I samarbejde med Uddannelses- og Forskningsministeriet og Sundhedsstyrelsen blev der inden skibets påmønstring udarbejdet særlige COVID-19 retningslinjer for dagligdagen om bord på skibet, herunder også et særligt COVID-19 kriseberedskab for skibet, som supplement til det alm. nødberedskab. Sejlplanerne for skibet er løbende blevet justeret i overensstemmelse med myndighedernes rejsevejledninger.

Vi vil løbende orientere om de fremadrettede planer for det igangværende togt til eleverne.

Kilde: Martec

(Visited 14 times, 1 visits today)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here