Uvejr på vej mod grundstødt bulkcarrier

  0
  REKLAMA

  Den 203.000 DWT store bulkcarrier sejlede i ballast, da den af uafklarede årsager stødte på grund i det naturfølsomme kystområde lørdag. Skibet har godt 3.800 tons brændstof om bord, hvilket udgør en alvorlig trussel mod miljøet,

  Smit har sendt to bugserbåde og 10 specialister til positionen, og er sammen med skibets forsikringsselskab i gang med at planlægge hvordan bjærgningen skal gribes an,

  Bjærgningsarbejdet kommer til at foregå under tidspres, da vejret i området bliver stadig dårligere, og der er frygt for at et uvejr kan ramme kysten. Det kan i givet fald blive skæbnesvangert for den store bulkcarrier, der ligger meget udsat kun 900 meter fra land.

  De lokale myndigheder vil formentlig forlange, at Wakashio bliver tømt for brændstof inden der bliver gjort forsøg på at bjærge det, hvilket kan forsinke bjærgningsarbejdet.

  Bulkcarrieren, der er indregistreret i Panama, var undervejs fra Kina til Brasilien for at hente en ny last, da grundstødningen skete.

  Årsagen til grundstødningen er indtil videre ukendt, men mange skibe passerer farvandet, der ligger tæt på en af de mest trafikerede internationale skibsruter.

  Lokale medier oplyser, at kystvagten forgæves forsøgte at komme i kontakt med besætningen om bord på Wakashio, fordi skibet var ude af kurs, men disse oplysninger er ikke bekræftede.

  Wakashio er ejet af Nagashiki Shipping.

  Redaktionen

  (Visited 5 times, 1 visits today)