Hollandsk trawler trukket fri af kysten

  0
  REKLAMA

  To slæbebåde trak i to timer i trawleren før den lod sig trække fri af sandrevlerne ved Nørre Lyngby.

  Sursum Corda stødte på grund for en uge siden, efter at være ramt af motorstop. Der blev gjort flere forgæves forsøg, først på at undgå at trawleren gik på grund – dernæst på at trække den fri af grunden.

  Først da en sandsuger havde banet vej hen over grunden, og bugserkræfterne var var stærke nok, lykkedes det at få trawleren vristet fri af sandet.

  Tirsdag morgen befinder Sursum Cordae sig på slæb nord for Thyborøn, og gør en fart på 6,7 knob. Ifølge skibets AIS-sender har det kurs mod den hollandske havneby Harlingen, men de danske myndigheder oplyser, at trawleren vil anløbe Thyborøn for at genneføre en dykkerundersøgelse.

  Redaktionen

  (Visited 3 times, 1 visits today)