Stifter af FF: Det var en god tid

0
Poul Christensen var sengeliggende grundet sygdom, da Jens Borup besøgte ham – men det skulle bestemt ikke stå i vejen for at få en snak om de gode gamle dage! Foto: Lærke Worsøe
REKLAMA

Ud af de fiskere, der var foregangsmænd i dannelsen af Fiskernes Fiskeindustri, er det så vidt vides kun 94-årige Poul Christensen, der lever den dag i dag. FF Nyt var med, da bestyrelsesformand for FF Skagen, Jens Borup, tog på besøg hos ham i anledning af FF Skagens 60 års jubilæum. Og det var et yderst glædeligt besøg af slagsen, da de to fiskere har en ganske særlig historie sammen. Det skriver FF Nyt.

Både Poul Christensen og Jens Borups øjne strålede af gensynsglæde, da de mødtes til en snak om de gode gamle dage. Det var nemlig hos Poul Christensen, at Jens Borup tog sin første hyre som fisker, 15 år gammel og netop ankommet til Skagen.

”Dengang gik man bare ned og spurgte, om de manglede en kokkedreng. Og det endte så med, at jeg var hos Poul i sammenlagt tre år som kok og til at gå til hånde,” siger Jens Borup.

Vi skal imidlertid starte med at spole tiden en smule længere tilbage, nemlig til dengang, hvor Poul Christensen var med til at stifte Fiskernes Fiskeindustri.

”Det var ham, vi kaldte ”Søren Fandenivold”, der havde en ide (Søren Hougesen, red.). Han var foregangsmand, men blev kostet væk – men han havde alligevel gnisten hele vejen igennem,” husker Poul Christensen.

Den lille gruppe af modige fiskere lykkes med at få flere med sig, og i 1960 startede Fiskernes Fiskemelsindustri.

”Det var en god tid! Det gik op og ned, og der var nok at se til, men vi tog det, som det kom. Det var vi nødt til,” siger Poul Christensen.

Lærte Jens Borup om sammenhold
Og de værdier, han var med til at bygge FF på, sørgede han for at give videre.

”Jeg husker tydeligt alt det, du gik og lærte mig om, at vi skulle sørge for at holde sammen,” siger Jens Borup. ”Vi holder stadig sammen om tingene – og se hvad det er blevet til i dag,” fortsætter han.

Det at have været med til at stifte FF er da også noget, der har en helt særlig plads i Poul Christensens liv. Derfor nyder han også at  læse i den jubilæumsbog, der blev skrevet i anledning af FF Skagens 50 års jubilæum for ti år siden.

”Jeg bliver godt nok lidt stolt, når jeg sidder og læser i den,” siger Poul Christensen.

Et glædeligt gensyn
”Det var fantastisk,” siger Poul Christensen om gensynet med sin tidligere kokkedreng, da tiden er kommet til at sige tak for i dag.

”Også for mig Poul – det kan du tro,” siger Jens Borup.

Kilde: FF Nyt

(Visited 3 times, 1 visits today)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here