Eksperter undersøger tikkende miljøbombe

  0
  REKLAMA

  FSOen er lastet med 1,1 millioner tønder olie, hvorfor miljøaktivister betragter tankskibet – der har ligget hen uden vedligeholdelse i mere end seks år – en flydende bombe, der kan udløse en gigantisk oliekatastrofe.

  Tilladelsen til at FN-eksperterne indenfor de kommende uger kan undersøge den rustne tanker, er kommet i stand efter havvand i maj trængte ind i maskinrummet via en læk.

  Det lykkedes lokale dykker at lukke hullet via en nødreparation, men vandindtrængningen har gjort det tydeligt, hvor hurtigt situationen kan udvikle sig til en oliekatastrofe.

  Det er dog ikke første gang at Houthi militsen, der kontrollerer det farvand ud for Ras Isa som FSO Safer er ankret op i, giver FN tilladelse til at undersøge tankskibet.

  Det samme skete i august sidste år, dog valgte houthierne dengang at aflyse besøget aftenen før det skulle have fundet sted.

  Ifølge den britiske avis The Guardian har olielasten en værdi på op til 80 millioner dollar på det fri marked, et beløb Houthi militsen, der udkæmper en borgerkrig mod en saudiarabisk ledet koalition i Yemen, meget gerne vil have fat i.

  20.000 skibe passerer hvert år det farvand FSO Safer er ankret op i.

  Kilde: Tradewinds

  (Visited 4 times, 1 visits today)