Dansk handelsflåde fortsat femte største

  0
  REKLAMA

  ”Jeg er glad for, at Danmark ligger stabilt på den femteplads, vi indtog sidste år. Siden 2015 har der været en stor vækst på 25 procent i den samlede danske handelsflåde, men med de usikkerheder, der ligger i verdensøkonomien lige nu, er tiden ikke til at øge kapaciteten, men derimod at fastholde positionen”, siger Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier.

  Den samlede danske handelsflåde pr. 1. juli udgør 64,2 mio. bruttoton* fordelt på 2.064 fartøjer. I januar 2020 var den samlede kapacitet (bruttotonnage) i den danske handelsflåde på 64 mio. BT fordelt på 2.036 fartøjer, mens den i juli 2019 var marginalt højere med 64,7 mio. BT fordelt på 2.089 fartøjer.

  Det globale marked for søbåren handel forventes ifølge analysebureauet Clarkson at falde 5,6 procent i 2020. Det vil være det største fald i 35 år. De forskellige segmenter indenfor søbåren transport er dog påvirket meget forskelligt.

  ”De sidste seks måneder har været kendetegnet af lav sigtbarhed. Og hvor nogle rederier har kunnet sejle forholdsvis upåvirket gennem krisen, har specielt vores færge- og passagerrederier været hårdt ramt af grænselukninger og rejseforbud”, siger Anne H. Steffensen, der aner en smule optimisme forude.

  ”Vi kan se, at andet kvartal for containermarkedet, som først og fremmest flytter verdens forbrugsgoder, blev bedre end forventet. Om det er et tegn på, at vi er ved at være godt gennem krisen, er dog for tidligt at spå om, men det vidner om, at der fortsat er gang i handlen og dermed brug for transport af varer”, siger Anne H. Steffensen.

  Se flere fakta om udviklingen i dansk flag i Danske Rederiers årsberetning 2020 HER

  Kilde: Danske Rederier

  (Visited 5 times, 1 visits today)