Danpilot jubler over flere kvinder i søfarten

  0
  REKLAMA

  ”Vi har armene helt oppe over hovedet, og er meget glade for den store andel af kvinder der har søgt. Man kan tydeligt mærke i hele industrien, at der er ved at ske noget. Det er ikke bare ord, der er handlinger, ressourcer og arbejde bag”, siger Erik Merkes Nielsen, CEO i Danpilot til Fyns Amts Avis.

  I Danpilot har man arbejdet målrettet på at få flere kvinder blandt de 320 ansatte – og alene i år er antallet af kvinder steget fra 21 til 24.

  De fleste af Danpilots kvinder arbejder dog stadig på landjorden, Danpilot har kun én kvindelig lods, og to kvindelige bådsmænd. Målet er at øge andelen af kvinder i Danpilot fra 7 til 14 procent inden 2025.

  Kvinder udgjorde i år godt 20 procent af ansøgningspuljen til SIMAC, hvilket er mere end tre gange så mange som sidste år, hvor kvinderne kun udgjorde 6 procent.

  ”Det er helt vildt. Vi har i over et år arbejdet strategisk og fokuseret ned at tiltrække kvinder til skibsfarten, og selvom vi nok ikke alene kan tage æren for de flotte tal i Svendborg, så er det tydeligt for os, at vores indsats nytter”, siger Anne W. Trolle, direktør for arbejdsmarked, rekruttering og uddannelse i Danske Rederier, til avisen.

  Danske Rederier har bl.a. udarbejdet et ”Charter for kvinder i shipping”, hvor rederierne forpligter sig til at ansætte flere kvinder.

  Kilde: Fyns Amts Avis

  (Visited 3 times, 1 visits today)