Milliardær på olie, men er den gerne foruden

  0
  REKLAMA

  Med årets resultat på lige godt 1 mia. kr. før skat øges egenkapitalen i Selfinvest til 4,6 mia. kr. Den enorme formue er siden 1981 bygget op af Torben Østergaard-Nielsen gennem en række forskellige virksomheder, herunder rederiet Uni-Tankers, shippingfirmaet SDK, IT-firmaet Unit-IT og senest Selected Car Group, der handler med eksklusive biler.

  Men det er først og fremmest Bunker Holding Group, der gennem handel med skibsbrændstof har tjent milliarderne hjem til Østergaards pengetank. Men alligevel ser han gerne, at olien snart bliver fortid.

  “Det ville være bedst for os alle, hvis vi kunne undvære olie. For mig er der ingen tvivl om, at klimaforandringerne er menneskeskabte, og derfor skal vi væk fra at bruge fossile brændstoffer,” siger Torben Østergaard-Nielsen til fyens.dk

  Men han bryder sig ikke om at høre, at nogle blandt de godt 2.500 ansatte er lidt skamfulde over at arbejde med olie i en tid, hvor ambitiøse klimahandlingsplaner tager overskrifterne.

  “Hvis folk vil have deres gummisko hjem fra Kina, skal skibene altså have et eller andet at sejle på, og i mange år vil det sige olie. Det er virkeligheden, og den kan man ikke se bort fra, selv om noget andet er mere moderne,” siger han til fyens.dk

  Milliard-resultatet i det seneste regnskab er opnået trods Coronakrisen og et oliemarked, der nærmest brød sammen i foråret med uhørte lave priser. Og for første gang er Torben Østergaard-Nielsen ikke “eneejer” af resultatet i Selfinvest.

  ”Regnskabsåret 2019/20 har på alle måder været et særligt år. Vi har gennemført det første økonomiske skridt i det planlagte generationsskifte, så mine 2 døtre, Nina og Mia, nu er medejere af Selfinvest.

  Vi kan præsentere et rekordregnskab for koncernen, hvor vi har formået at udnytte de særlige muligheder, der har været i markedet. Vi har den økonomiske styrke til at vækste og udbygge vores markedspositioner, og så har vi en igangværende Coronakrise, en handelskrig og en kollapset oliepris, der gør vejen foran både tåget og uforudsigelig.

  Vi forventer derfor ikke at komme lige så flot i mål med 2020/21, selvom jeg må sige, at alle gruppens aktiviteter står stærkt positioneret til et spændende år,” udtaler Torben Østergaard-Nielsen i en pressemeddelelse om moderselskabets resultat.

  Kilde: Fyens.dk & Selfinvest

  (Visited 7 times, 2 visits today)