Yemen ønsker hjælp: Miljøkatastrofe truer

  0
  REKLAMA

  Det tidligere tankskib, Safer, på 406.000 dwt, der siden 1987 har været benyttet som flydende lager, er nu så ramt af tæring, at havvandet begynder at trænge ind i skibet.

  “Katastrofen kan ske hvert sekund, siger en talsmand for Yemens Safer E&P Operation Co.
  “Hjælp Yemen fra en frygtelig nært forestående katastrofe, der vil give Yemen yderligere byder i mange år fremover og fratage tusindvis deres livsgrundlag og dræbe livet i Det Røde Hav.”

  FN har tidligere advaret om, at skibet risikere at revne eller eksplodere, men rapporter fortæller, at Houti-styrkerne blokerer for inspektioner og vil have penge for lasten. Den var sidste år vurderet til at være 80 mio. dollar værd.

  Interne dokumenter, som nyhedsbureauet AP har fået fat i, viser, at der er trængt havvand ind i maskinrummet og at der er frygt for opbygning af gasser i brændstoftankene. Skaderne er så omfattende, at skibet ikke kan repareres.

  I december forlød det, at Houtierne selv bad om hjælp, da skibet var begyndt at lække olie. Både Houtierne og Yemens eksilregering hævder ejerskab til Safer og dets last.

  Houti-lederen Mohammed Ali al-Houthi bebrejder USA og Saudi-Arabien for ikke at lade oprørerne sælge olien og siger i et tweet tidligere i denne måned, at “katastrofale konsekvenser… Gud forbyde det” vil være de to landes ansvar.

  Kilde: TradeWinds

  (Visited 4 times, 1 visits today)