Så er startskuddet gået til årets brislingesæson

0
(Arkivfoto)
REKLAMA

I dag er dagen, hvor brislingefiskeriet går i gang. I år med en kvote, der lyder på 144.154 tons i Nordsøen og 25.482 i Skagerrak og Kattegat.

Brislingekvoten har oplevet en fremgang fra 8920 tons i Skagerrak og Kattegat sidste år til 25.482 tons i år, og fra 91.347 tons til 144.154 i Nordsøen. Det skal imidlertid nævnes, at sidste års kvote var overraskende lav, på trods af at der var meldinger om, at bestanden havde det rigtig godt.

“Det er bestemt godt, at kvoten er blevet højere. Jeg håber, at vi nu er på vej til at få en rådgivning og kvote, der svarer til bestanden og de faktiske forhold. Fiskerne ser hvert år, at der kommer flere og flere brisling, og det skal kvoten selvfølgelig afspejle, siger Jesper Juul Larsen, formand for IP-udvalget i Danmarks Fiskeriforening, til Fiskeritidende.dk.

Brislingeåret går fra 1. juli 2020 og frem til 30.6.2021.

(Visited 4 times, 1 visits today)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here