Regel-forvirring stoppede Sundbusserne igen

  0
  REKLAMA

  “Der har været meget forvirring i dag om, hvad der er gældende for indrejse til Danmark,” sagde Hans Froholdt, der er direktør for Sundbusserne i går til TV 2 Lorry.

  I hundredevis af svenskere rejste forgæves over Sundet, fordi der var forvirring om de danske regler for, hvorvidt de måtte rejse ind eller ej.

  “Det får store konsekvenser. Vi har jo ligget stille i tre måneder, og nu kommer vi til at ligge stille igen. Vi stopper sejladsen igen fra i morgen tidlig, indtil vi ved noget mere om, hvad der kommer til at ske,” sagde direktøren.

  Ifølge TV 2 blev alle svenskere boende i Skåne, Halland eller Blekinge, der ankom med en færge til Helsingør kl. 10.30 lørdag, uden videre lukket i land, mens politiet ændrede praksis ved den næste færge.

  “Det virker på mig som om, koordineringen et eller andet sted er faldet fuldstændigt fra hinanden. Vi har gjort skibene klar, og det hele har været klar til en festdag i dag, men det blev det så ikke, sagde Hans Froholdt.

  Ifølge de nye danske regler for indrejse kan svenskere fra Skåne, Halland og Blekinge besøge Danmark – også uden at have booket hotel i mindst seks dage. Men. Disse regioners smittetryk ligger i øjeblikket for højt i forhold til den danske regerings kriterier, og derfor må svenskerne alligevel ikke komme ind uden videre.

  Kilde: TV 2 Lorry

  (Visited 3 times, 1 visits today)