Gratis juli-færger modtages forskelligt

  0
  REKLAMA

  Samsø mister sin festival i år og dermed potentielt et stort antal passagerer i juli. Så hos Samsø Rederi er der stor begejstring for regeringens forslag.

  “Det kommer som sendt fra himlen,” siger Carsten Kruse, der er direktør for Samsø Rederi, til TV 2 Østjylland.

  “Det er jo genialt, fordi alle danske færgeruter har rigtig mange køretøjer – biler og campingvogne – men der, hvor vi alle har ledige pladser, er i forhold til cykler og passagerer,” tilføjer han.

  Men at juli-måned er så god en idé at gøre det gratis, er de ikke umiddelbart enige i på Ærø.

  “Overordnet set er vi da glade for det, men vi havde meget gerne set, det blev skudt til senere i sæsonen. For netop juli, hvor man vil gøre det gratis for de passagerer, er vi allerede booket godt op, og det gælder nok også de andre færger til og fra øerne,” siger Boye Kromann, direktør for ÆrøXpressen til Fyens.
  Han så hellere gratis billetter i august eller september.

  “Vi er som sagt helt bookede, og skal vi hen og refundere de passagerer, der allerede har betalt, bliver det et meget stort administrativt arbejde, vi skal i gang med,” forklarer ÆrøXpressens direktør.

  Hos Molslinjen kalder kommunikationschef Jesper Maack forslaget om gratis overfart for gående og cyklister i juli for “svært at have noget i mod”.

  “Men vi har ikke set noget praktik på det endnu,” siger han til TV 2 Østjylland.

  Regeringen forventes at forhandle en løsning på plads inden for kort tid.

  (Visited 2 times, 1 visits today)