Hurtigruten køber sig til dyr likviditet

  0
  REKLAMA

  En rente på omkring 11 pct. har været prisen for at Hurtigruten kunne fremskaffe den nødvendige likviditet for at “komme gennem 2021 og ind i 2022” oplyser selskabet.

  Hurtigruten fik onsdag låneaftaler på plads i det internationale marked på i alt 105 mio. euro.

  “Det er blevet en dyr, men helt nødvendig løsning,” siger koncernchef Daniel Skjeldam.
  Selskabet har ifølge direktøren oplevet “bred politisk støtte”, men da ingen konkrete løsninger er på plads, kunne selskabet ikke vente længere.
  Det ville være uansvarligt “både overfor de 3.000 ansatte og flere hunderede små og store samarbejdspartnere over hele landet”.

  Hurtigruten annoncerede tidligere i denne uge, at rederiet næste år sætter tre ekspeditionsskibe ind på ruter langs den norske kyst, men i år bliver kapaciteten reduceret markant.

  Det er traditionelt udenlandske gæster, der fylder op i skibene på den populære tur op og ned langs den norske kyst, men på grund af de norske rejserestriktioner, er der i år kun adgang for danskere.

  “Hvis vi skal øge kapaciteten på den norske kyst yderligere, er det nødvendigt at turisterne kommer tilbage. Det er uforståeligt, at Norge ikke gør som store dele af Europa og letter på rejserestriktionerne – særligt for rejsende fra Tyskland,” siger Hurtigrutens direktør.

  Kilde: e24.no

  (Visited 5 times, 1 visits today)