Corona-certifikat letter besætningsskifte

  0
  REKLAMA

  “Det har været næsten umuligt at lave besætningsskift de seneste måneder. Vi har kæmpet for at gøre opmærksom på, de store udfordringer rederierne har med at få ansatte til og fra skibene og påpeget, at de søfarende bør kunne testes. Et officielt certifikat kan forhåbentlig gøre det lettere at få lov at lave besætningsskifte i fremmed havn,” siger Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier.

  Ud over de søfarende har rederiernes øvrige erhvervsrejser også været sat i bero, men med Udenrigsministeriets nye retningslinjer kan virtuelle møder med kollegaer og forretningspartnere snart erstattes af nødvendige erhvervsrejser.

  ”Danske rederier har kontorer og kunder i hele verden. Og selvom meget kan klares online, så er der behov for engang i mellem at rejse ud og mødes ansigt til ansigt. Derfor er vi glade for, at regeringen nu kommer med gode råd til, hvordan de nødvendige rejser mest forsvarligt lader sig gøre,” siger Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier.

  Forretningsrejsende kan eksempelvis undtages for 14 dages karantæne, når de kommer hjem fra rejse. Det kan have betydning for rederierne.

  Kilde: Danske Rederier

  (Visited 5 times, 1 visits today)