Pres på regeringer for besætningsskift

  0
  REKLAMA

  Det er de to organisationer, International Transport Workers Federation (ITF) og International Maritime Employers Council (IMEC), der i en fællesudtalelse onsdag opfordrer regeringer verden over til hurtigt muligt at følge IMO´s guidelines udsendt tidligere i maj til sikre besætningsskift uden smitterisiko.

  Samtidig opfordrer de to organisationer også rederierne til at udvide adgangen til internettet for de søfolk, der nu har ventet i mange uger på at blive afløst, så de har bedre mulighed for at holde kontakt med deres familier.

  Hvis regeringerne ikke lever får løst problemerne inden deadline, kan det ifølge udtalelsen fra de to organisationer “få negativ indflydelse” på skibsdriften, skriver Splash.

  FN´s søfartsorganisation IMO udsendte i sidste uge en guide til de berørte lande om, hvordan besætningsskift kan foregå på en sundhedsforsvarlig måde.

  ”Den vigtigste konklusion er, at man godt kan foretage besætningsskift under krisen, og det er der hårdt brug for. En del søfolk har været på havet meget længe, og der er behov for, at de bliver afløst. Med retningslinjerne i hånden bliver det forhåbentlig muligt at få flere hjem,” udtalte Anne W. Trolle, direktør for arbejdsmarked, rekruttering og uddannelse i Danske Rederier i forbindelse med udgivelsen af guiden.

  Kilde: Splash

  (Visited 6 times, 1 visits today)