DFDS konkurent vil fyre 1.100 ansatte

  0
  REKLAMA

  Afskedigelserne vil ramme mere end en fjerdedel af rederiets ansatte og begrundes ikke mindst med den voldsomme nedgang i passagerantallet på grund af corona-restriktionerne.

  “Det står nu klart, at det er nødvendigt at korrigere virksomhedens størrelse for at skabe et leve- og bæredygtigt P&O Ferries, der er i stand til at komme igennem krisen. Desværre vil vi derfor – på grund af det reducerede antal opererede skibe og den fortsatte nedtur – påbegynde procedure, der skal gøre omkring 1.100 af vores kolleger overflødige,” siger en talsmand for rederiet ifølge The Guardian.

  P&O Ferries har allerede hjemsendt omkring 1.400 ansatte, der primært var beskæftiget i passagererdelen af rederiet, men det er nødvendigt med varige personalereduktioner for at komme gennem krisen, mener P&O Ferries.

  Fyringerne kommer efter bønnen til regeringen om den massive økonomiske hjælp – og få måneder efter at DP World besluttede at udbetale 270 mio. pund i udbytte. Penge, der primært ender i emiratet Dubai, der ejer 80 pct. af aktierne i selskabet.

  En talsmand for DP World forklarer, at den massive udbyttebetaling knytter sig til afnoteringen af DP World fra Dubai´s Nasdaq- børs, der blev besluttet før Coronakrisen “og som DP World er juridisk forpligtet til at betale”.

  P&O Ferries driver ruter på Den Engelske Kanal og over Det Irske Hav og transporterer ifølge egne oplysninger 15 pct. af alt gods til og fra Storbritannien.

  Kilde: The Guardian

  (Visited 14 times, 1 visits today)